Demo

Het laatste nieuws

Actueel TR en Club nieuws

TRaffic nummer 220 is verschenen

2020 10 14 traffic 220

Dit nummer van oktober 2020 bevat - door de vele bijdragen van leden - de maximum capaciteit van 68 pagina’s. Ondanks corona is de afgelopen maanden genoeg gebeurd op het gebied van ritten en tochten, hoewel vaak in aangepaste vorm. Het blad staat vol met verslagen. Zeer lezenswaardig is het verslag van een roadtrip van 20 cols i.p.v. 11 steden.
In Andere Tijden TR staat deel 1 van het verhaal van Bob Johns, een in Duitsland gestationeerde militair in de jaren 50. En de rubriek Techniek gaat onder andere over het bevestigen van gasveren op de motorkap.
En dit is nog maar een selectie uit het dikke nummer, dus veel leesplezier!

Terugblik op Kleintje Maus

2020 09 28 terugblik kmmg

Afgelopen zaterdag 26 september is vanuit Woudenberg de alweer 22ste editie van de ‘Memorial Maus Gatsonides’ verreden. Dit jaar vanwege alle coronarestricties een ‘Kleintje Maus’, maar hij was toch zeer geslaagd, mede dankzij het juiste gedrag van de deelnemers. En het was zeker niet minder ‘klein’ wat aantal deelnemers, uitdaging en gezelligheid betreft. Met op het laatste moment nog een paar afzeggingen, juist vanwege de coronabeperkingen, stonden er uiteindelijk 38 equipes aan de start.

Lees meer

TRaffic nummer 219 is verschenen

2020 08 12 traffic 219

Dit nummer van juli 2020 is een USA-special TRaffic geworden, met artikelen over Kas Kastner, Joe Alexander en - in de rubriek Andere Tijden TR - de nalatenschap van Pete Snell.
Onze voorzitter vertelt over de recente bestuurswijzigingen en de nieuwe secretaris stelt zicht voor.
De rubriek Techniek gaat onder andere over het programmeren van een 123-ontsteking voor een TR6. In deze rubriek ook een nieuw onderdeel: Knackered. Kijk op pagina 55 om te zien wat dat betekent.
En corona of geen corona, er zijn voldoende artikelen en foto’s aangeleverd door diverse leden om er weer een dik nummer van te maken, dus veel leesplezier!

Update evenementen 2020

2020 02 06 evenementen 2020

De TR's kunnen weer langzaam uit de garage komen en we kunnen weer - voorzichtig - meedoen aan evenementen. 

Er is een update gemaakt van de evenementen voor de tweede helft van 2020. Onderscheid daarbij in hoofdlijnen:
- Landelijke TRCH evenementen
- Landelijke evenementen waar de TRCH aan deelneemt
- Landelijke ‘Britse’ evenementen
- Regionale evenementen per regio

Het overzicht is te vinden via 'Events' in het menu bovenin of rechtstreeks via onderstaande knop. 

 Evenementen 2020

 

Vestingstedenroute gelanceerd

2020 07 11 vestingstedenroute

Op 10 juli is de website Vestingstedenroute.nl gelanceerd. Het is een initiatief van de KNAC en de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden. De gedachte achter deze samenwerking is om vestingsteden te verbinden via een speciaal samengestelde toeristische autoroute en daarmee meerwaarde te bieden voor de omgeving, de erfgoedparels en de horeca.

De Zuiderwaterlinieroute is de eerste route die is voortgekomen uit deze samenwerking. De route leidt in vier etappes langs elf Brabantse vestingsteden en talloze forten, kastelen, schansen en vestingwallen. De vier mooie autoroutes voeren je langs pittoreske dorpjes, door mooie natuurgebieden en langs rustige rivieren in Noord-Brabant.

De routes zijn een ideaal uitje voor mensen die met hun auto of motorfiets op vakantie willen in eigen land. Ze zijn gratis en gemakkelijk op verschillende manieren te downloaden via de website www.vestingstedenroute.nl. Ook kan een boekje worden besteld.

TRaffic nummer 218 is verschenen

2020 05 18 traffic 218

Dit nummer van mei 2020 staat voor een groot deel in het teken van de Coronacrisis. Er gebeurt niet veel meer in de club, dus er valt ook niet veel over te schrijven. Toch valt er gelukkig nog wel wat te lezen. Zoals een verhaal van Wayne Scott over de SLR TR4, met veel mooie foto’s. Uit de oude doos een verslag van de Champagne Tour 1998. Vanuit de regio’s zijn toch nog enkele rittenverhalen ontvangen, en in de rubriek Techniek gaat het over het plaatsen van een elektronische toerenteller in een TR6.
En dit is nog maar een selectie uit het - helaas iets dunnere - nummer, dus veel leesplezier!

Update n.a.v. Corona (25 april)

2020 04 01 Covid19

Op 21 april sprak de minister-president over een ‘duivels dilemma’. Het kabinet heeft onder andere besloten alle evenementen tot 1 september te verbieden. En over of het daarna wel kan doet hij geen toezeggingen. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om al onze evenementen dit jaar stop te zetten.

Deze keuze is door het bestuur gemaakt omdat veel evenementen zich in de zomer of er direct na afspelen. Het valt ook niet te ontkennen dat onze leden op een enkeling na dicht tegen of in de risicogroep zitten.
De evenementen waarover we hier praten hebben een voorbereidingstijd van maanden nodig. Er moeten afspraken worden gemaakt met horecagelegenheden, ritten moeten worden uitgezet en vergunningen worden aangevraagd.

Naar aanleiding van de voorbereidingen die al zijn gestart is het bestuur geconfronteerd met harde eisen ten aanzien van vastleggen van reserveringen en vooruitbetalingen. Iets waar wij ons op dit moment niet aan willen wagen. Ook geven instanties nu geen vergunningen af. Al met al, hoe spijtig ook, organiseert de TR Club Holland dit jaar geen grote activiteiten.
De British Carparts Day wordt door een op zich staande organisatie georganiseerd. Hierover heeft het bestuur geen zeggenschap. Deze is (nog) niet afgezegd.

Overigens zijn ook veel andere evenementen op onze evenementenkalender gecanceld, zoals de British Auto Jumble en de DNTD. Het Concours d’Élégance, dat eind augustus zou plaatsvinden, wordt waarschijnlijk verplaatst naar de tweede helft van september. Over het International Triumph weekend in Stratford-upon-Avon op 14-16 augustus neemt het TR Register half mei een besluit.

Natuurlijk willen wij ook kijken naar een zonniger scenario. Als het organiseren en uitvoeren van evenementen wel op 1 september wordt vrijgegeven dan organiseren wij op de datum van de Maus Gatsonides Rally (26 september) en de TR6 typedag (6 september) een alternatief dat weinig voorbereiding kost. Dus laat de data in je agenda staan en houd de media van de Club in de gaten.