Demo

Het laatste nieuws

20e Memorial Maus Gatsonides

2018 10 02 MMG

Onder prima weersomstandigheden is zaterdag 29 september voor alweer de 20e keer de Memorial Maus Gatsonides verreden. Onze eigen clubrally waar we trots op mogen zijn.
Dit jaar de start en finish bij hotel-restaurant de Zoete Inval in Haarlemmerliede, waar vanaf 08.00 uur zich de eerste equipes meldden. Een aantal equipes was al op vrijdag gekomen met een kamer in het hotel. Hadden er gewoon een leuk weekend van gemaakt. Aan de start 20 equipes in de Sportklasse, 28 in de Toerklasse en dit jaar 10 equipes in de Instapklasse. Daarbij 15 marshals om de dag goed te laten verlopen. Bij elkaar een ‘Maus-gezelschap’ van zo’n 130 personen.

De 1e Sportklassers startten om 09.01 vanaf de eigen MMG parkeerplaats en na de Sportklassers de Toer- en Instappers vanaf 09.27 sharp. Om 10.00 uur was iedereen onderweg voor het ochtendtraject dat voerde door de polders bij Spaarnwoude naar een ‘visgraat’ rit door een enorme sloperijverzameling in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Daarna via het Noordzeekanaal binnendoor naar Haarlem en dan de Haarlemmermeer in tussen de start- en landingsbanen van Schiphol naar TC-2 waarbij je je petje goed moest vasthouden. Van TC-2 naar Rijsenhout en via een ingetekende lijn naar de lunch met zon aan de Ringvaart bij restaurant de Hanepoel in Abbenes.

Na de lunch, die voor veel deelnemers aan de ‘krappe’ kant was, maar de rally-kroketten waren gelukkig wel lekker warm, via een route ‘grensbenadering’ weer noordwaarts richting Lisse, Vogelenzang, Bennebroek, Heemstede, Aerdenhout en via een ‘heuvelklim’ in Bloemendaal naar Santpoort voor TC-5. Het laatste traject liep via Driehuis naar het Noordzeekanaal en door de Houtrakpolder weer zuidwaarts met de finish in Haarlemmerliede. In totaal 224 km voor de Sportklassers, 192 km voor de Toerklasse en 168 km voor de Instapklasse.

Na de laatste routecontrolekaart te hebben ingeleverd, voor alle deelnemers een aandenken en de welverdiende consumpties. Het was gezellig borrelen en intensief napraten. Goede sfeer, allemaal leuke mensen met passie voor het rijden van een klassieke rit in de Triumph. Rond 17.00 uur kreeg iedereen de ‘tekst en uitleg’ van de diverse (juiste) routes. Aansluitend een uitgebreid dinerbuffet, de prijsuitreiking en nog een ‘Maus-toetje’ na.

Helaas een paar pechvogels al net voor en tijdens de rit. Het is en blijft een mechanische sport zo’n rit met de TR…….
In de TRaffic volgt nog een uitgebreid verslag van deze geslaagde 20e Memorial Maus Gatsonides.

Kijk hier voor de volledige uitslag

Kijk hier voor de foto's