Demo

Het laatste nieuws

Actueel TR en Club nieuws

Kaartleescursus voor beginners op 7 september (update)

2018 12 18 kaartleescursus

Op 7 september wordt vanuit de club een kaartleescursus voor beginners aangeboden.
Voor iedereen die nou wel eens eindelijk met zijn of haar TR met zo'n rit of rally wil gaan meedoen of gewoon om de kennis weer wat bij te spijkeren. Een leuke, leerzame dag waarbij 's ochtends de diverse systemen zoals bol-pijl, ingetekende lijn, grensbenadering, kortste route e.d. worden behandeld. Daarna een leuke oefenrit met aansluitend een gezellige borrel met de uitleg.

De cursus vindt een paar weken plaats voor onze eigen clubrally, de ‘Memorial Maus Gatsonides’, die op 28 september plaatsvindt. Deelnemers aan deze TRCH kaartleescursus zullen namelijk dermate enthousiast worden en de daad bij het woord willen voegen, dat ze meteen mee willen doen met ‘de Maus’. Speciaal voor beginnende deelnemers hebben wij immers de ‘Instapklasse’. Maar natuurlijk kunnen ook de al wat meer ervaren rijders in de ‘Toerklasse’ voor deze cursus inschrijven. Je leert immers altijd wel wat.

Lees meer

TR7 op podium in ELE Historic Rally

2019 05 29 ele historic 1

Afgelopen weekend hebben Ton Cornelissen & Jeroen van den Broek in de TR7 (8) een 2e plaats gehaald in de zware ELE Historic Rally. Een rally verreden op 17 klassementsproeven rond Son en Breugel in Brabant, puur op snelheid. Het totaal aantal deelnemers in deze klasse bedroeg 17 equipes, waarvan er een aantal uitvielen.
Een fantastische prestatie van onze clubleden!

Komende TRaffic meer over Ton en Jeroen in de ELE Rally…….

Lees meer

TR in de Tulpenrallye

2019 05 21 tulpenrallye

De 66e editie van de Tulpenrallye, de oudste en grootste klassieke autorally van ons land, is dit jaar gestart op maandag 13 mei in Andorra, een dwergstaatje in de Pyreneeën. De finish was zaterdag 18 mei bij het prachtige chateau St. Gerlach in Valkenburg. Na de start in Andorra verliep de rally door Frankrijk via Perpignan, Avignon, Aix-les-Bains, Belfort en via Luxemburg naar Valkenburg. De hele week prachtig weer met een afsluitende hagelbui vlak voor de finish in Valkenburg.

Dit jaar wat minder TR’s aan de start dan bij vorige edities, in totaal acht inclusief het ongerestaureerde pronkstuk van Peter Pratt en Julie Eaglen. Rijdt nog steeds...

Lees meer

TRaffic nummer 213 is verschenen!

2019 05 12 traffic 213

In dit nummer van mei 2019 vind je onder andere een greep uit oud reclamemateriaal, dat destijds werd gebruikt om de TR aan de man te brengen. Uiteraard wordt ook veel aandacht besteed aan de TR6, die dit jaar 50 jaar bestaat. Verder wordt teruggeblikt naar de RAC Rally van 1954, die zo belangrijk is geweest voor de doorbraak van de TR2. Dan is er nog een mooi reisverslag naar Noord-Italie, met de nodige technische perikelen, en een leerzaam technisch artikel over het gedimd laten branden van de binnenverlichting. 
En dit is nog maar een selectie uit het dikke nummer, dus veel leesplezier!

Dutch National Triumph Day op 14 juli

2019 05 02 dntd

Op zondag 14 juli komen we weer samen op Landgoed Beukenrode in Doorn voor de jaarlijkse Dutch National Triumph Day (DNTD). De TR Club Holland doet dit jaar weer mee met de organisatie, samen met de Club Triumph Holland, de Stag Club Nederland en de Triumph Spitfire Club.
Er is weer een vol programma met zowel vertrouwde als nieuwe onderdelen en activiteiten. 
Meer informatie vind je in TRaffic 213 en op de webpagina van de DNTD.

British Autojumble op 23 juni

2019 05 02 british autojumble

Op zondag 23 juni vindt de British Autojumble plaats op vertrouwd terrein, het Lido Park in Waalwijk. De MG Car Club is verantwoordelijk voor de organisatie en de TR Club is aanwezig met onze eigen clubstand. De toegang tot het terrein is gratis.

Wat kun je deze dag verwachten?
Een keur van meer dan 1000 Engelse klassieke automobielen en veel gezelligheid. Leden van alle mogelijke Engelse autoclubs komen hier bijeen om hun mooie auto te showen en eventueel ook hun overtollige onderdelen aan te bieden en dit alles tegen een aantrekkelijke prijs. Daarnaast zijn er ook veel handelaren die hun auto gerelateerde producten zullen presenteren. Ook aan vertier zal het niet ontbreken. Zoals al vele jaren zal de Mardigrassjazzband ons plezieren met hun geweldige diximuziek en is er volop de gelegenheid een hapje en een drankje te gebruiken op het horecaplein.
Al met al een dag waar gezelligheid, weerzien en herkenning de hoofdmoot vormen en dat tezamen met de meer dan 2000 bezoekers die het Lido terrein vorige Jumble’s hebben bezocht.

Kijk ook eens op de speciale website van de British Autojumble.

TR Brabant Rit gaat helaas niet door

2018 03 06 brabant rit

Helaas, helaas, helaas.

Vanwege onvoldoende animo binnen de clubleden hebben we de ‘TR Brabant Rit 2019’ moeten afblazen.
Deze rit voor beginnende rally equipes is met veel enthousiasme gestart in 2002 met ruim 35 equipes, vorig jaar al met moeite 20 equipes en nu helaas dus nog minder inschrijvingen.
De grens van aantal deelnemende equipes is gesteld op 25, peildatum eind maart en dat is dus niet gehaald.

Zo’n ‘rit’ kost veel tijd en ook geld om deze uit te zetten, op te tekenen en verder uit te werken. Dat doen wij heel graag voor onze clubleden, maar wel bij voldoende animo. Niet voor ‘de kat z’n spreekwoordelijke TR achterkant’.

Helaas dus, vooral ook heel jammer voor de clubleden die zich wel hadden opgegeven om weer deel te nemen aan de TR Brabant Rit.
De TR Brabant Rit op 4 mei 2019 gaat dus niet door.

Team TR
Jaap Sanders